follow my blog _ shaklee johor

SABUN BASUH KASUT-BASIC H - MUDAHNYE MEMBASUH




SABUN AJAIB...;)


Salam semua...

wah semua kalutkn bile dhsmpi hrminggu....

nak...
bila tengok jerk kasut skolah...pakaian skolah anak2kotor... kesan makananla..minumanla...

ermmmmmmnaik pening kepala ibu2 nk menyentalnye yer....

okies... jgn risau ibu2...

ibu haniff ade cara terbaik n the best punya...
hihihi...

sue sendiri bile tgk baju ank2 kena kesan kotor mcm kesan air milo...aiskream...kesan tanah debu yg kotor melekat kat kasutank2..kt bj anak2 pon naik pening..rimas....

so.....
sue ade cuba 1 product TERBAIIIIKKKK punye...
n memg nyata BERHASIL..BERKESAN.. & YG PASTI MEMUDAHKAN SUE 


so.....
sue nk kongsikan dengan ibu semua....

mudah sgt2...

RENDAM.....
BILAS..........
JEMUR........
HASIL????
LIKE BELI YG BARU TAU.....

ANAK2 PON BOLEY BUAT SENDIRI...



JOM TENGOK TESTIMONI KAT BAWAH NIE.....:_)


SUE 0199484472
BASUH KASUT1

TESTIMONIAL BASIC H 1


TESTIMONIAL BASIC H 2.1

TESTIMONIAL BASIC H 3

TESTIMONIAL BASIC H

ATAS NIE TESTIMONI BASUH KASUT...



Tu dia..ini antara gambar yang dikongsi..lepas tengok gambar ni berpuluh botol masuk order..yang bagusnya, bukan sahaja boleh buat guna basuh kasut, malah lebih dari tu..

NIE BELANJA TESTIMONI KEGUNAAN LAIN SABUN NI PLAK...


TESTIMONIAL BASIC H 4


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
================================================================
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
################################################################
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


APA ITU SABUN PENCUCI AKA BASIC H?????


PENGGUNAAN BASIC H
Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate
Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi.
Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)



SURIANI SIDEK
surianisidek.sh@gmail.com
019-9484472
JOHOR,SKUDAI,KEMPAS,TAMPOI,PERLING, TAMAN TUN, GELANGPATAH,SENAI,KULA
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

POS KE SELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK, SINGAPORE, INDONESIA





TIPS & RAWATAN UNTUK KANAK2 SELSEMA & BATUK BERKAHAK



Perkongsian dari Azura Hishamudin
Assalamualaikum Dan salam sejahtera...
ibu -ibu semua pasti risau kan klu anak2 kena demam selsema... batuk berkahak...
memg kalut mencari cara n ubat tuk atasi masalahini bukan????
okies... hrni sue nk sharekn tips ygsueamek dr AZURA yg mn beliau kongsikan cara untuk selesaikan masalah anak selsema n batu berkahak...
selamt mencuba....
 hari ni sy nak share tips & rawatan utk selesema & batuk berkahak bayi.. rawatan ni dinamakan rawatan percussion.. semoga dgn entri sy kali ni sedikit sebanyak dpt membantu ibu² di luar sana utk merawat anak dgn cara semulajadi.. ok.. let's start...
1. Tuang beberapa titis minyak kayu putih ke dalam besen bersih.. sy gunakan minyak kayu putih seperti gambar pertama.. tuangkan air panas menggelegak ke dlm besen berisi minyak tdi..
2. Wapkan wajah anak anda dlm keadaan meniarap.. sila rujuk gambar ke-2.. tujuan nya utk anak sedut wap tu..
NOTA PENTING: PLS JAGA TANGAN ANAK ANDA.. TAKUT MASUK DALAM AIR PANAS NNT..
3. Tepuk² belakang kiri & kanan anak.. jgn tepuk di tengah² ye.. guna teknik cupping masa tepuk tu.. sila rujuk gambar ke-3.. kenapa kiri & kanan shj x boleh tepuk di tgh? Bila kita tepuk kiri & kanan belakang ank, kita tepuk kawasan paru² anak.. tgh² tu tulang.. kesian anak.. jgn tepuk kuat ye..
Nota: masa ni anak akan meronta minta dilepaskan.. dia akan menjerit sekuat hati.. mmg kesian tgk anak meronta & menangis jerit mcm tu.. tpi kita nak keluarkan kahak dia.. so, ibu² hati mesti kental ye..
4. Selepas 5 - 10minit, akan keluar lendir kahak dri hidung si manja.. rujuk gambar ke-4, ke-5 & ke-6.. sampai berbelon² keluar dri hidung Khayla.. itu laa hasil kekentalan hati kita utk keluarkan kahak dri hidung dia.. mmg wallaaaaa.......
5. Lepas dah siap, buang lendir kahak dri hidung anak.. selalu lepas buang, sy akan sedut lebihan hingus dlm hidung Khayla.. lepas tu, sapukan minyak bawang putih di tapak kaki & belakang badan anak.. masa tu dia pernafasan dia pun dah lega sikit & muka ada sinyummmm..... hehe...
Upah anak dgn susu.. kerapkan breastfeed bgi ibu yg masik bf..
Selamat mencuba...
Nota: sebelum buat percussion ni, disarankan bawa anak jumpa doctor dahulu.. pastikan samada ada kahak di paru² atau tidak.. klu ada kahak baru boleh buat ye..

PETUA CEPAT HAMIL.... IN SHA ALLAH - SHAKLEE JOHOR, SHAKLEE KELANTAN

PERKAHWINAN..KEHAMILAN... KELUARGA BAHAGIA

Image result for animasi perkahwinan


Image result for animasi kehamilan



Image result for KELUARGA


Lumrah bagi pasangan yang berkahwin, mesti nak dapat anak cepat-cepat. Lebih-lebih lagi bila rakan seangkatan yang berkahwin lebih kurang tempoh yang sama, semua dah menimang cahaya mata, bunting pelamin misalnya. Tertekan juga kadangkala, apabila teman2 semua dah bertiga, berempat.. kita masih berdua.

Antara penyebab biologi sukar hamil di kalangan wanita:


~ Tiub fallopian tersumbat~ Endometriosis~ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)~ Menghidap PCOS (mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang)~ Masalah hormon~ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur~ Menopous sebelum waktunya~ Masalah tiroid~ Fibroid

Penyebab biologi di kalangan lelaki:


~ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan~ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual~ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma~ Menghidap hernia~ Gangguan hormon~ Salur sperma tersumbat~ Mati pucuk, lemah tenaga batin, dsb

Penyebab2 dari faktor luaran (lelaki dan wanita)


~ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan~ Stress dan tekanan~ Pemakanan yang tidak sihat~ Kekurangan zat~ Amalan merokok atau meminum alkohol~ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)~ Terdedah kepada pencemaran~ Terlalu kurus atau terlalu gemuk

Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal.

Sekiranya anda berdua tiada masalah biologi, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda.

Bersenam


Bersenam bukan sahaja menyihatkan badan, malah memberi kesegaran minda. Badan yang sihat dan minda yang tenang menurunkan paras stress dan meningkatkan hormon kesuburan anda.

Mengelakkan pencemaran


Mungkin kita tidak dapat lari dari pencemaran, terutama pencemaran udara. Anda boleh menghentikan diri dan keluarga dari menjadi punca dan mangsa pencemaran dengan mengamalkan ‘green-living’. Setidak-tidaknya dengan berhenti merokok

Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburan


Kesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:

Vita-Lea - kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.

Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.

Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma

Vita C - Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab… akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.

Omega Guard – Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.

Zinc - meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma.

Alfalfa – membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan.

Banyaknya supplement, mana satu yang perlu ambil? Semua kah?

Kalau nak ambil semua mungkin terlalu banyak, jadi untuk mereka yang mahu mencuba, ikhtiar untuk cepat dapat anak, saya cadangkan ambil supplement di bawah sebagai permulaan”


Image result for set kesuburan lengkap shaklee


Untuk Suami : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) bersama Vita-E dan Zinc


Untuk Isteri : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) atau Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) bersama vita-E +alfalfa
 

Credit : Nurul Azliza (SGL)
            kak shitah




DAPATKAN SET KESUBURAN SHAKLEE ANDA SEKARANG

 *****************************

NAMA : SURIANI SIDEK

******

CONTACT ( WSSP/TELEGRAM/SMS/CALL ) 

0199484472