follow my blog _ shaklee johor

SABUN HIJAU....SABUN DAUN..!!!!!! SABUN SERBAGUNA

Marine Essence Beauty Bar
-------------------------------------
PENGGUNAAN SABUN I=HIJAU NIE :-
 1. RUAM 
 2. MASALAH KULIT
 3. MASALAH ECZEMA
 4. JERAWAT
 5. JERAGAT
 6. PANAU
 7. KULIT SENSITIF
 8. BADAN BERBAU
 9. LEHER GELAP






APA YANG TERKANDUNG DIDALAM SEBUKU SABUN HIJAU NI...
..


Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
     - Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang            berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
     - Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda               untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
    - Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
    - Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
    - Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.








Sabun nie memg best betul.....
( HUBUNGI SEGERA :
+60199484472
+60189054473 ( WHASTUP & TELEGRAM ONLY)

POSTAGE SERVISE DISEDIAKAN 
COD SERVIS DISEDIAKAN...

VIVIX SHAKLEE IS THE BEST....

Salam semua selamat pagi dr ibu haniff

Sy nk share lg 1 product shaklee yg sy sedang amalkan....

VIVIX SHAKLEE

memg owsome...

Minum sebelum.tdo 1 sudu mcd
Minum sebelum.sarapan pagi2 1 sudu mcd
Memg best sgt2...

1. Sy minum sebelum.tidur...

Effect yg sy dpt

1. Badan rasa rileks dan tenang semasa tidur.
2. Bangun pagi2 rasa ringan jer badan
3. Biase bangun jer dari tidur rasa sengal2 badan... tp skrg tiada lagi...
4. Bwrsemangat dan bertenaga lepas bangun tidur
5. Dalam toilet plak.. membuang aka berak memg lancat n smooth saje.... xde nak kena teran2. Xde nak rase  geliguk2 menahan sakit...
6. Sembelit pun tak ada
7. Yg paliNg penting.. bangun pagi SENTUH KULIT MUKA RASA NYAMAN N TENGOK CERMIN FUHHH SEGAR BEBB.... XDE MINYAK2...
SUKA SGT2....

8. Banyak lagi kelebihan yang anda akan dpt rs bila minum vivix nie..

Memg best...

Sy juga sentiasa bekalkan vivix pada ummi saya di kampung...

Harga??
Klu tgk pada amaunt memgla agak terasa skit...
Tp demi kesihatan apa salahnya berhabis sedikit dr duk beli shopping bende3 mengarut kan..hihi...

Untuk my special n lovely ummi di kg..
Saya pakat adik beradik tuk belukan umi vivix.. sbb nk make sure bekalan vivix ummi sentiasa ada..

Sy..abe yo..mokda..

Kami share 3 beradik..
Tp yg paling banyak share adik no 2 la.. sebabnye die gaji besar..hihi... n lom kawen.. so ms nie la katanya nk bagi yg terbaik buat ummi...

Opssss untyk ummi jerk ke???
Hihihi...

Opkosla tidak.... ayah pon ade jgk kami adik beradik share belukan shaklee...
Tp barang lain... untuk kesihatan ayah...

Sy nie pengedar shaklee so alhamdulillah tiada masalah sangat nk sediakan bekalan suplement tuk ummi n ayah.. sbbnye kami dpt harga murah.. harga ahli.. so jimat berbaloi n untung lagi dpt bonus tiap2 bulan...

So ade lagi x yg nak untung macam kami??
Kalu ade jom pm sy...

Sy gtau caranya...

Cara untuk untung dengan shaklee...

Sue.
Pengedar shaklee sah seluruh malaysia
0199484472

Jurutera Shaklee di tapak bina bersama TKSU KPKT PUTRAJAYA. BOMBA. KPKT WILAYAH SELATAN. MBJB

hari melawat kawasan bersama org2 besar...

Harini...... 25hb ogos 2015..

Satu lawatan khas dari timbalan ketua setiausaha TKSU KPKT PUTRAJAYA

Diiringi Geng2 :-
KPKT WILAYAH SELATAN
BOMBA.
MBJB
KAMI-iKONTRAKTOR

YBhg DATO' DR TAM WENG WAH
HJ HANAPIAH
EN ZAHARUDIN
DLL.......

semalam kami bertingkus lumus siapkan sudut2 tuk show pada org2 yg dtg melawat... memg penat boley nak cakap....
Oghe kelate oyt...
Letih xleh nok oyat ko oghe..hihi....

Hrni hari kejadian... n alhamdulillah semuanya berjalan lancar n memuaskan hati pihak2 yg dtg melawat...

Feeling senyummmm.....

Cecececec....

( ehem2.. sue nie selain kerje as a engineer.. sue buat part time.bisness on9..hihi...
Su memg suke buat bisness... dr zaman blaja u lg mmg dh bisness.. bisness ape??? Ok.. sabar ea.. t kta update ag entry khas tuk sue zaman2 ngaji dl deh...( bisness skrg yg sue buat SHAKLEE... SUPLEMENT... Sb ape???

Ok.. t kita bgtau ea...

Sape2 nak shaklee mehla pm sue..

0199484472

BUASIR!!!.... PERIT N TRAUMA...

Salam ibu2....

Waduh2.... sejak akhir2ni ibu tgk kat fb ramai sgt mommies2 yg sdg hamil n dalam pantang alami masalah buasit...

Yupsss....
Memg memeritkan..menyakitkan..boley jd trauma...
Sampai danggu tahan dr m3mbuang....
Sampai sanggup menahan lapar dr makan..risau takot usus besar dh penuh n need to flushhh....

Risau.. takot..seriau...

Ngeri nk berak kan...

Tp jgn risau...

Ibu ade product yg baik punye...

Memg terbaik...

In sha allah ibu2 semua pasti senyum lebar..bahagia....

N yg penting... no more buasir..no more trauma..no more takot2...

Ape product tu..???
Mahal ker???
Byk ker???

Okies...
Product tu:-

Ostematrix - membantu melwmbutkan najis..membantu memudahkan proses beraks...
Jg bagus untuk tulang n sendi2 ibu....

Omega guard. :- membantu mengecutkan buasir.jg bagus untuk.tahanan badan...
Meringankan badan..membantu mencairkn lemak2 dlm badan terutama di usus...

Zink complex :-
Membantu merawat n menyemvuhkan luka akibat buasir
Mengurangkan kesakitan ibu2...
Jg membantu mengecutkan buasir...

In sha allah... dgn adenye 3 product nie.. ibu2 mampu senyum....

Harga???

Haaa...

Meh pm sue...
Kita bg special harga... smepena bulan ramadhan..

SABUN BASUH KASUT-BASIC H - MUDAHNYE MEMBASUH




SABUN AJAIB...;)


Salam semua...

wah semua kalutkn bile dhsmpi hrminggu....

nak...
bila tengok jerk kasut skolah...pakaian skolah anak2kotor... kesan makananla..minumanla...

ermmmmmmnaik pening kepala ibu2 nk menyentalnye yer....

okies... jgn risau ibu2...

ibu haniff ade cara terbaik n the best punya...
hihihi...

sue sendiri bile tgk baju ank2 kena kesan kotor mcm kesan air milo...aiskream...kesan tanah debu yg kotor melekat kat kasutank2..kt bj anak2 pon naik pening..rimas....

so.....
sue ade cuba 1 product TERBAIIIIKKKK punye...
n memg nyata BERHASIL..BERKESAN.. & YG PASTI MEMUDAHKAN SUE 


so.....
sue nk kongsikan dengan ibu semua....

mudah sgt2...

RENDAM.....
BILAS..........
JEMUR........
HASIL????
LIKE BELI YG BARU TAU.....

ANAK2 PON BOLEY BUAT SENDIRI...



JOM TENGOK TESTIMONI KAT BAWAH NIE.....:_)


SUE 0199484472
BASUH KASUT1

TESTIMONIAL BASIC H 1


TESTIMONIAL BASIC H 2.1

TESTIMONIAL BASIC H 3

TESTIMONIAL BASIC H

ATAS NIE TESTIMONI BASUH KASUT...



Tu dia..ini antara gambar yang dikongsi..lepas tengok gambar ni berpuluh botol masuk order..yang bagusnya, bukan sahaja boleh buat guna basuh kasut, malah lebih dari tu..

NIE BELANJA TESTIMONI KEGUNAAN LAIN SABUN NI PLAK...


TESTIMONIAL BASIC H 4


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
================================================================
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
################################################################
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


APA ITU SABUN PENCUCI AKA BASIC H?????


PENGGUNAAN BASIC H
Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate
Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi.
Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)



SURIANI SIDEK
surianisidek.sh@gmail.com
019-9484472
JOHOR,SKUDAI,KEMPAS,TAMPOI,PERLING, TAMAN TUN, GELANGPATAH,SENAI,KULA
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

POS KE SELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK, SINGAPORE, INDONESIA





TIPS & RAWATAN UNTUK KANAK2 SELSEMA & BATUK BERKAHAK



Perkongsian dari Azura Hishamudin
Assalamualaikum Dan salam sejahtera...
ibu -ibu semua pasti risau kan klu anak2 kena demam selsema... batuk berkahak...
memg kalut mencari cara n ubat tuk atasi masalahini bukan????
okies... hrni sue nk sharekn tips ygsueamek dr AZURA yg mn beliau kongsikan cara untuk selesaikan masalah anak selsema n batu berkahak...
selamt mencuba....
 hari ni sy nak share tips & rawatan utk selesema & batuk berkahak bayi.. rawatan ni dinamakan rawatan percussion.. semoga dgn entri sy kali ni sedikit sebanyak dpt membantu ibu² di luar sana utk merawat anak dgn cara semulajadi.. ok.. let's start...
1. Tuang beberapa titis minyak kayu putih ke dalam besen bersih.. sy gunakan minyak kayu putih seperti gambar pertama.. tuangkan air panas menggelegak ke dlm besen berisi minyak tdi..
2. Wapkan wajah anak anda dlm keadaan meniarap.. sila rujuk gambar ke-2.. tujuan nya utk anak sedut wap tu..
NOTA PENTING: PLS JAGA TANGAN ANAK ANDA.. TAKUT MASUK DALAM AIR PANAS NNT..
3. Tepuk² belakang kiri & kanan anak.. jgn tepuk di tengah² ye.. guna teknik cupping masa tepuk tu.. sila rujuk gambar ke-3.. kenapa kiri & kanan shj x boleh tepuk di tgh? Bila kita tepuk kiri & kanan belakang ank, kita tepuk kawasan paru² anak.. tgh² tu tulang.. kesian anak.. jgn tepuk kuat ye..
Nota: masa ni anak akan meronta minta dilepaskan.. dia akan menjerit sekuat hati.. mmg kesian tgk anak meronta & menangis jerit mcm tu.. tpi kita nak keluarkan kahak dia.. so, ibu² hati mesti kental ye..
4. Selepas 5 - 10minit, akan keluar lendir kahak dri hidung si manja.. rujuk gambar ke-4, ke-5 & ke-6.. sampai berbelon² keluar dri hidung Khayla.. itu laa hasil kekentalan hati kita utk keluarkan kahak dri hidung dia.. mmg wallaaaaa.......
5. Lepas dah siap, buang lendir kahak dri hidung anak.. selalu lepas buang, sy akan sedut lebihan hingus dlm hidung Khayla.. lepas tu, sapukan minyak bawang putih di tapak kaki & belakang badan anak.. masa tu dia pernafasan dia pun dah lega sikit & muka ada sinyummmm..... hehe...
Upah anak dgn susu.. kerapkan breastfeed bgi ibu yg masik bf..
Selamat mencuba...
Nota: sebelum buat percussion ni, disarankan bawa anak jumpa doctor dahulu.. pastikan samada ada kahak di paru² atau tidak.. klu ada kahak baru boleh buat ye..

PETUA CEPAT HAMIL.... IN SHA ALLAH - SHAKLEE JOHOR, SHAKLEE KELANTAN

PERKAHWINAN..KEHAMILAN... KELUARGA BAHAGIA

Image result for animasi perkahwinan


Image result for animasi kehamilan



Image result for KELUARGA


Lumrah bagi pasangan yang berkahwin, mesti nak dapat anak cepat-cepat. Lebih-lebih lagi bila rakan seangkatan yang berkahwin lebih kurang tempoh yang sama, semua dah menimang cahaya mata, bunting pelamin misalnya. Tertekan juga kadangkala, apabila teman2 semua dah bertiga, berempat.. kita masih berdua.

Antara penyebab biologi sukar hamil di kalangan wanita:


~ Tiub fallopian tersumbat~ Endometriosis~ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)~ Menghidap PCOS (mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang)~ Masalah hormon~ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur~ Menopous sebelum waktunya~ Masalah tiroid~ Fibroid

Penyebab biologi di kalangan lelaki:


~ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan~ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual~ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma~ Menghidap hernia~ Gangguan hormon~ Salur sperma tersumbat~ Mati pucuk, lemah tenaga batin, dsb

Penyebab2 dari faktor luaran (lelaki dan wanita)


~ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan~ Stress dan tekanan~ Pemakanan yang tidak sihat~ Kekurangan zat~ Amalan merokok atau meminum alkohol~ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)~ Terdedah kepada pencemaran~ Terlalu kurus atau terlalu gemuk

Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal.

Sekiranya anda berdua tiada masalah biologi, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda.

Bersenam


Bersenam bukan sahaja menyihatkan badan, malah memberi kesegaran minda. Badan yang sihat dan minda yang tenang menurunkan paras stress dan meningkatkan hormon kesuburan anda.

Mengelakkan pencemaran


Mungkin kita tidak dapat lari dari pencemaran, terutama pencemaran udara. Anda boleh menghentikan diri dan keluarga dari menjadi punca dan mangsa pencemaran dengan mengamalkan ‘green-living’. Setidak-tidaknya dengan berhenti merokok

Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburan


Kesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:

Vita-Lea - kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.

Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.

Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma

Vita C - Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab… akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.

Omega Guard – Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.

Zinc - meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma.

Alfalfa – membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan.

Banyaknya supplement, mana satu yang perlu ambil? Semua kah?

Kalau nak ambil semua mungkin terlalu banyak, jadi untuk mereka yang mahu mencuba, ikhtiar untuk cepat dapat anak, saya cadangkan ambil supplement di bawah sebagai permulaan”


Image result for set kesuburan lengkap shaklee


Untuk Suami : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) bersama Vita-E dan Zinc


Untuk Isteri : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) atau Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C) bersama vita-E +alfalfa
 

Credit : Nurul Azliza (SGL)
            kak shitah




DAPATKAN SET KESUBURAN SHAKLEE ANDA SEKARANG

 *****************************

NAMA : SURIANI SIDEK

******

CONTACT ( WSSP/TELEGRAM/SMS/CALL ) 

0199484472